Kuo naudingos pluoštinių kanapių sėklos?

Pluoštinės kanapės – vienos pirmaujančių sėklų pasaulyje. Viena iš tokio lyderiavimo priežasčių – ypatinga jų sudėtis: kanapių sėklose yra 20 aminorūgščių, įskaitant ir 9 būtinąsias aminorūgštis. Be to, jos puikiai tinka veganams ir vegetarams, nes kanapės yra vienas iš nedaugėlio augalų, kuriuose aminorūgštys atitinka esančios piene, mėsoje ir kiaušiniuose.

Skonis

Pluoštinių kanapių sėklos išsiskiria maloniu riešutiniu poskoniu, primenančiu saulėgrąžų sėklas ir kedrų riešutus, tad puikiai gali pakeisti šiuos produktus tiek kepiniuose, tiek kokteiliuose. Kanapių sėklos taip pat tinka žmonėms, kuriems pasireiškia alergijos riešutams simptomai.

Kaip vartoti

Kanapių sėklas galima vartoti įvairiai – naudoti jas maisto produktų, kepinių, kokteilių gamyboje, taip pat lukštentas sėklas galima berti į jogurtą, pusryčių košę ir dribsnius, apibarstyti salotas.

Jei netoleruojate glitimo, smulkintas sėklas galima naudoti vietoje džiūvėsėlių, taip pat maltos sėklos gali būti naudojamos tirštinti padažus bei kokteilius.

Kanapių sėklos tinka ir augalinio pieno gamybai – sumalus su vandeniu ir nukošus, gautą produktą galima naudoti kaip alternatyvą gyvulinės kilmės pienui.

 


Leave a Comment