Skanūs patiekalai iš pluoštinių kanapių sėklų
Pluoštinės kanapės Lietuvos vartotojų racione dar tik bando įsitvirtinti, todėl PKAA pateikia kelis receptus, kur ir kaip galima panaudoti pluoštinių kanapių sėklas ir proteiną virtuvėje. Receptai ir panaudojimas labai įvairūs, tinkantis skirtingoms dietoms ir įvairų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms:
Šokoladinis kanapių proteino kokteilis
Ingredientai:
1 stiklinė vanilinio migdolų pieno;
1 bananas;
1 v.š. natūralaus žemės riešutų sviesto;
2 v.š. nesaldintų kakavos miltelių;
1-3 v.š. kanapių sėklų arba kanapių proteino;
Sauja ledo;
Papildomai galima dėti Chia sėklų.
Pagaminimo metodas:
Viską sudėti į kokteilinę ir plakti iki vientisos masės.
Ingredientai:
3 stiklinės avinžirnių (virtų arba konservuotų);
3 v.š. lukštentų kanapių sėklų;
6 v.š. alyvuogių arba kanapių aliejaus;
2 česnako skiltelės;
4 a.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 v.š. vandens.
Pagaminimo metodas:
Kanapių sėklas susmulkinti su kavamale (prieskonių malūnėliu, grūstuvu);
Viską sudėtį į plaktuvą ir plakti iki vientisos masės.
Gautą masę sudėti į indą, apšlakstyti su aliejumi, pabarstyti paprika, raudonųjų pipirų dribsniais, petražolėmis ar kalendra.
Comments
What an awesome way to explain this-now I know evienthryg!
Leave a Comment